Alliste (kapital sa munisipyo)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Alliste.
Alliste
Kapital sa munisipyo
Nasod Flag of Italy Italya
Rehiyon Puglia
Lalawigan Provincia di Lecce
Gitas-on 54 m (177 ft)
Tiganos 39°56′53″N 18°05′23″E / 39.94803°N 18.08971°Ö / 39.94803; 18.08971
Population 4,543 (2014-04-13) [1]
Timezone CET (UTC+1)
 - summer (DST) CEST (UTC+2)
GeoNames 2525736

Kapital sa munisipyo ang Alliste sa Italya.[1] Nahimutang ni sa lalawigan sa Provincia di Lecce ug rehiyon sa Puglia, sa habagatan-sidlakang bahin sa nasod, 500 km sa sidlakan sa Rome ang ulohan sa nasod. 54 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Alliste[1], ug adunay 4,543 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Alliste patag. Sa habagatang-kasadpan, dagat ang pinakaduol sa Alliste.[saysay 1] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 95 ka metro ug 2.6 km sa amihanan-kasadpan sa Alliste.[saysay 2] Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Casarano, 9.4 km sa amihanan-sidlakan sa Alliste. Sa rehiyon palibot sa Alliste, mga lapyahan talagsaon komon.[saysay 3]

Ang klima kasarangan. Ang kasarangang giiniton 18 °C. Ang kinainitan nga bulan Hulyo, sa 30 °C, ug ang kinabugnawan Enero, sa 8 °C.[3] Ang kasarangang pag-ulan 846 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Nobiyembre, sa 199 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Hunyo, sa 13 milimetro.[4]

Alliste
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
78
 
 
11
6
 
 
116
 
 
12
4
 
 
81
 
 
14
7
 
 
69
 
 
20
9
 
 
29
 
 
26
15
 
 
13
 
 
31
19
 
 
15
 
 
36
24
 
 
17
 
 
33
22
 
 
58
 
 
29
20
 
 
106
 
 
20
16
 
 
199
 
 
17
11
 
 
64
 
 
14
9
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [3]
Alliste is located in Italy
Alliste
Nahimutangan sa Alliste sa Italya.


Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Mas sulod sa 20 ka kilometro gilay-on itandi sa average nga densidad sa Yuta, sumala sa GeoNames.[1]

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 Alliste sa Geonames.org (cc-by); post updated 2014-04-13; database download sa 2016-08-15
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. 3.0 3.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  4. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.