Cabrália Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa Cabrália Paulista.
Cabrália Paulista
Pirajaí, Cabrália
Lungsod
Cabrália 020110 REFON 2.JPG
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Cabrália Paulista
Gitas-on 548 m (1,798 ft)
Tiganos 22°27′20″S 49°20′15″W / 22.45556°S 49.3375°V / -22.45556; -49.3375
Population 4,365 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3468600

Cabrália Paulista maoy lungsod sa Brasil.[1] Ang Cabrália Paulista nahimutang sa munisipyo sa Cabrália Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatang bahin sa nasod, 800 km sa habagatan sa ulohang dakbayan Brasília. Ang gitas-on sa Cabrália Paulista mao ang 548 metros ibabaw sa dagat nga lebel[1], ug adunay 4,365 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Cabrália Paulista kay patag.[saysay 1] Ang kinatas-ang punto sa palibot aduna kini 594 ka metros ibabaw, 1.3 km sa habagatan sa Cabrália Paulista.[saysay 2] Ang labing duol nga mas dako nga lungsod mao ang Duartina, 8.2 km sa amihanan-kasadpan sa Cabrália Paulista.

Cabrália Paulista is located in Brazil
Cabrália Paulista
Mga dapit nga gitawag Cabrália Paulista sa Brasil.

Ang mga tanom sa palibot sa Cabrália Paulista kay hapit tanan lasang.[3] Ang dapit palibot sa Cabrália Paulista may kaayo gamay nga populasyon, uban sa 7 mga tawo kada kilometro kwadrado.[4] Ang klima kay umogon ug subtropikal.[5] Ang temperatura promedyo 21 °C. Ang labing mainit nga bulan mao Enero, sa 24 °C, ug ang labing bugnaw nga bulan mao Hulyo, sa 17 °C.[6] Ang pag-ulan promedyo 1,797 milimetro matag tuig. Ang labing ulanon nga bulan mao Enero, sa 228 milimetro sa ulan, ug ang labing uga nga bulan mao Agosto, sa 10 milimetro sa ulan.[7]

Cabrália Paulista
Climate chart (explanation)
J F M A M J J A S O N D
 
 
228
 
 
28
19
 
 
217
 
 
27
19
 
 
217
 
 
28
17
 
 
163
 
 
28
18
 
 
124
 
 
23
13
 
 
150
 
 
22
13
 
 
67
 
 
22
12
 
 
10
 
 
26
13
 
 
133
 
 
28
15
 
 
109
 
 
31
16
 
 
157
 
 
30
17
 
 
221
 
 
29
18
Average max. and min. temperatures in °C
Precipitation totals in mm
Source: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Cabrália Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  4. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: