Cristais Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Cristais Paulista.
Cristais Paulista
Lungsod
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Cristais Paulista
Gitas-on 964 m (3,163 ft)
Tiganos 20°23′50″S 47°25′13″W / 20.39722°S 47.42028°V / -20.39722; -47.42028
Population 7,591 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 6316953

Lungsod ang Cristais Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Cristais Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatan-sidlakang bahin sa nasod, 500 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 964 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Cristais Paulista[saysay 1], ug adunay 7,591 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Cristais Paulista kay patag sa kasadpan, apan sa sidlakan nga kini mao ang kabungtoran.[saysay 2] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 1,002 ka metro ug 1.0 km sa habagatan sa Cristais Paulista.[saysay 3] Dunay mga 308 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Cristais Paulista nga hilabihan populasyon.[3]. Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Franca, 15.8 km sa habagatan sa Cristais Paulista.

Cristais Paulista is located in Brazil
Cristais Paulista
Nahimutangan sa Cristais Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa durowan ug kabugangan ang palibot sa Cristais Paulista.[4] Ang kasarangang giiniton 22 °C. Ang kinainitan nga bulan Oktubre, sa 24 °C, ug ang kinabugnawan Mayo, sa 18 °C.[5] Ang kasarangang pag-ulan 1,758 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Enero, sa 324 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 6 milimetro.[6]

Cristais Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
324
 
 
28
18
 
 
195
 
 
27
18
 
 
216
 
 
28
17
 
 
122
 
 
28
17
 
 
80
 
 
25
12
 
 
66
 
 
25
13
 
 
44
 
 
26
12
 
 
6
 
 
30
13
 
 
76
 
 
33
15
 
 
100
 
 
33
16
 
 
260
 
 
30
17
 
 
269
 
 
28
17
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [5]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 Cristais Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 2.2 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. 5.0 5.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  6. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: