Inúbia Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Inúbia Paulista.
Inúbia Paulista
Emília Paulista, Inubia, Ibirapuera
Lungsod
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Inúbia Paulista
Gitas-on 470 m (1,542 ft)
Tiganos 21°46′11″S 50°57′43″W / 21.76972°S 50.96194°V / -21.76972; -50.96194
Population 3,630 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3461171

Lungsod ang Inúbia Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Inúbia Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatang bahin sa nasod, 700 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 470 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Inúbia Paulista[saysay 1], ug adunay 3,630 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Inúbia Paulista kay kasagaran patag. Inúbia Paulista nahimutang sa usa ka gitas-on.[saysay 2] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 479 ka metro ug 1.4 km sa amihanan-kasadpan sa Inúbia Paulista.[saysay 3] Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Lucélia, 8.0 km sa amihanan-kasadpan sa Inúbia Paulista.

Inúbia Paulista is located in Brazil
Inúbia Paulista
Nahimutangan sa Inúbia Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa durowan ug kabugangan ang palibot sa Inúbia Paulista.[3] Dunay mga 47 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Inúbia Paulista medyo gamay nga populasyon.[4] Ang klima umogon ug subtropikal.[5] Ang kasarangang giiniton 23 °C. Ang kinainitan nga bulan Marso, sa 26 °C, ug ang kinabugnawan Hulyo, sa 18 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 1,673 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Enero, sa 232 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 5 milimetro.[7]

Inúbia Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
232
 
 
30
19
 
 
195
 
 
28
20
 
 
161
 
 
31
21
 
 
116
 
 
30
19
 
 
110
 
 
25
14
 
 
150
 
 
25
14
 
 
53
 
 
25
12
 
 
5
 
 
29
15
 
 
166
 
 
32
17
 
 
105
 
 
33
18
 
 
185
 
 
32
19
 
 
194
 
 
32
20
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 Inúbia Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 2.2 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  4. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: