Laranjal Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Laranjal Paulista.
Laranjal Paulista
Laranjal
Lungsod
Laranjal Paulista.jpg
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Laranjal Paulista
Gitas-on 542 m (1,778 ft)
Tiganos 23°02′59″S 47°50′12″W / 23.04972°S 47.83667°V / -23.04972; -47.83667
Population 21,264 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3458786

Lungsod ang Laranjal Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Laranjal Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatan-sidlakang bahin sa nasod, 800 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 542 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Laranjal Paulista[saysay 1], ug adunay 21,264 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Laranjal Paulista kay patag.[saysay 2] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 594 ka metro ug 1.0 km sa habagatan sa Laranjal Paulista.[saysay 3] Dunay mga 90 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Laranjal Paulista medyo hilabihan populasyon.[3]. Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Pereiras, 14.5 km sa kasadpan sa Laranjal Paulista.

Laranjal Paulista is located in Brazil
Laranjal Paulista
Nahimutangan sa Laranjal Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa durowan ug kabugangan ang palibot sa Laranjal Paulista.[4] Ang klima umogon ug subtropikal.[5] Ang kasarangang giiniton 21 °C. Ang kinainitan nga bulan Nobiyembre, sa 24 °C, ug ang kinabugnawan Hulyo, sa 16 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 1,684 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Enero, sa 254 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 24 milimetro.[7]

Laranjal Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
254
 
 
30
19
 
 
187
 
 
27
19
 
 
161
 
 
27
19
 
 
137
 
 
26
17
 
 
79
 
 
22
13
 
 
175
 
 
22
13
 
 
74
 
 
21
12
 
 
24
 
 
25
12
 
 
78
 
 
30
15
 
 
93
 
 
32
17
 
 
174
 
 
32
17
 
 
249
 
 
30
17
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 Laranjal Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 2.2 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: