Lençóis Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Lençóis Paulista.
Lençóis Paulista
Ubirama, Lençóis, Lençoes
Lungsod
Lençóis Paulista à Noite.JPG
Flag
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Lençóis Paulista
Gitas-on 562 m (1,844 ft)
Tiganos 22°35′55″S 48°48′01″W / 22.59861°S 48.80028°V / -22.59861; -48.80028
Population 57,375 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3458645

Lungsod ang Lençóis Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Lençóis Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatang bahin sa nasod, 800 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 562 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Lençóis Paulista[1], ug adunay 57,375 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Lençóis Paulista kay kasagaran patag. Lençóis Paulista nahimutang sa usa ka walog.[saysay 1] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 621 ka metro ug 1.0 km sa habagatan-kasadpan sa Lençóis Paulista.[saysay 2] Lençóis Paulista ang kinadak-ang lungsod sa maong dapit.

Lençóis Paulista is located in Brazil
Lençóis Paulista
Nahimutangan sa Lençóis Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa kaumahan ang palibot sa Lençóis Paulista.[3] Dunay mga 10 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Lençóis Paulista may gamay nga populasyon.[4] Ang klima umogon ug subtropikal.[5] Ang kasarangang giiniton 22 °C. Ang kinainitan nga bulan Oktubre, sa 26 °C, ug ang kinabugnawan Hulyo, sa 18 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 1,687 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Enero, sa 254 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 16 milimetro.[7]

Lençóis Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
254
 
 
30
18
 
 
197
 
 
26
17
 
 
153
 
 
28
18
 
 
145
 
 
27
18
 
 
126
 
 
23
13
 
 
142
 
 
24
11
 
 
45
 
 
23
12
 
 
16
 
 
28
13
 
 
117
 
 
30
15
 
 
98
 
 
34
17
 
 
175
 
 
34
17
 
 
219
 
 
32
18
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Lençóis Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  4. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: