Marabá Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Marabá Paulista.
Marabá Paulista
Areia Dourada, Fazenda Maraba
Lungsod
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Marabá Paulista
Gitas-on 381 m (1,250 ft)
Tiganos 22°06′29″S 51°57′45″W / 22.10806°S 51.9625°V / -22.10806; -51.9625
Population 4,812 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3457864

Lungsod ang Marabá Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Marabá Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatang bahin sa nasod, 800 km sa habagatan-kasadpan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 381 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Marabá Paulista[saysay 1], ug adunay 4,812 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Marabá Paulista kay patag, ug nga tinakpan sa ubos sa amihanan.[saysay 2] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 416 ka metro ug 1.0 km sa habagatan sa Marabá Paulista.[saysay 3] Dunay mga 4 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Marabá Paulista may kaayo gamay nga populasyon.[3]. Walay laing lungsod sa palibot niini.

Marabá Paulista is located in Brazil
Marabá Paulista
Nahimutangan sa Marabá Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa kasagbotan ang palibot sa Marabá Paulista.[4] Ang klima umogon ug subtropikal.[5] Ang kasarangang giiniton 24 °C. Ang kinainitan nga bulan Pebrero, sa 26 °C, ug ang kinabugnawan Hulyo, sa 20 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 1,805 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Disyembre, sa 219 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 8 milimetro.[7]

Marabá Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
205
 
 
30
20
 
 
185
 
 
32
21
 
 
165
 
 
31
21
 
 
180
 
 
30
19
 
 
136
 
 
26
15
 
 
211
 
 
26
15
 
 
61
 
 
25
14
 
 
8
 
 
29
15
 
 
165
 
 
32
16
 
 
99
 
 
32
18
 
 
171
 
 
33
19
 
 
219
 
 
32
20
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 Marabá Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 2.2 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: