Nazaré Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Nazaré Paulista.
Nazaré Paulista
Nazareth, Nazaré
Lungsod
Vista panorâmica de Nazaré Paulista.jpg
Flag
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Nazaré Paulista
Gitas-on 855 m (2,805 ft)
Tiganos 23°10′52″S 46°23′42″W / 23.18111°S 46.395°V / -23.18111; -46.395
Population 16,413 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3456357

Lungsod ang Nazaré Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Nazaré Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatan-sidlakang bahin sa nasod, 800 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 855 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Nazaré Paulista[1], ug adunay 16,413 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Nazaré Paulista kay kasagaran kabungtoran, apan sa diha-diha nga ang mga palibot nga kini mao ang patag.[saysay 1] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 1,024 ka metro ug 2.5 km sa habagatan-kasadpan sa Nazaré Paulista.[saysay 2] Dunay mga 591 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Nazaré Paulista nga hilabihan populasyon.[3]. Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Atibaia, 17.4 km sa kasadpan sa Nazaré Paulista.

Nazaré Paulista is located in Brazil
Nazaré Paulista
Nahimutangan sa Nazaré Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa durowan ug kabugangan ang palibot sa Nazaré Paulista.[4] Ang klima tropikal sa ibabwan.[5] Ang kasarangang giiniton 18 °C. Ang kinainitan nga bulan Enero, sa 20 °C, ug ang kinabugnawan Hulyo, sa 15 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 1,799 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Enero, sa 295 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 29 milimetro.[7]

Nazaré Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
295
 
 
24
16
 
 
256
 
 
24
16
 
 
204
 
 
23
17
 
 
137
 
 
22
17
 
 
70
 
 
19
13
 
 
130
 
 
18
13
 
 
68
 
 
18
12
 
 
29
 
 
20
12
 
 
65
 
 
22
12
 
 
109
 
 
24
14
 
 
169
 
 
25
15
 
 
268
 
 
24
15
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Nazaré Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: