Neves Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Neves Paulista.
Neves Paulista
Iboti, Neves
Lungsod
Flag
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Neves Paulista
Gitas-on 554 m (1,818 ft)
Tiganos 20°50′46″S 49°37′47″W / 20.84611°S 49.62972°V / -20.84611; -49.62972
Population 8,772 gikan sa enwiki
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3456313

Lungsod ang Neves Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Neves Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatang bahin sa nasod, 600 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 554 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Neves Paulista[saysay 1], ug adunay 8,772 ka molupyo.[3]

Ang yuta palibot sa Neves Paulista kay kasagaran patag. Neves Paulista nahimutang sa usa ka gitas-on.[saysay 2] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 565 ka metro ug 2.3 km sa sidlakan sa Neves Paulista.[saysay 3] Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Mirassol, 11.7 km sa sidlakan sa Neves Paulista.

Neves Paulista is located in Brazil
Neves Paulista
Nahimutangan sa Neves Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa kaumahan ang palibot sa Neves Paulista.[4] Dunay mga 155 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Neves Paulista medyo hilabihan populasyon.[5] Ang klima umogon ug subtropikal.[6] Ang kasarangang giiniton 24 °C. Ang kinainitan nga bulan Nobiyembre, sa 26 °C, ug ang kinabugnawan Mayo, sa 20 °C.[7] Ang kasarangang pag-ulan 1,610 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Disyembre, sa 294 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 1 milimetro.[8]

Neves Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
204
 
 
30
20
 
 
203
 
 
29
21
 
 
217
 
 
28
21
 
 
87
 
 
30
18
 
 
68
 
 
26
14
 
 
94
 
 
26
15
 
 
33
 
 
28
13
 
 
1
 
 
31
13
 
 
102
 
 
34
17
 
 
59
 
 
34
18
 
 
247
 
 
35
18
 
 
294
 
 
30
20
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [7]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. Neves Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 2.2 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. (gikopiya gikan sa enwiki 2015-07-17)
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  6. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  7. 7.0 7.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  8. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: