Nova Canaã Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Nova Canaã Paulista.
Nova Canaã Paulista
Lungsod
NCPaulista.jpg
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Nova Canaã Paulista
Gitas-on 399 m (1,309 ft)
Tiganos 20°23′09″S 50°56′57″W / 20.38583°S 50.94917°V / -20.38583; -50.94917
Population 2,114 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 6317721

Lungsod ang Nova Canaã Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Nova Canaã Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatang bahin sa nasod, 600 km sa habagatan-kasadpan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 399 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Nova Canaã Paulista[saysay 1], ug adunay 2,114 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Nova Canaã Paulista patag.[saysay 2] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 426 ka metro ug 2.0 km sa habagatan-sidlakan sa Nova Canaã Paulista.[saysay 3] Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Santa Fé do Sul, 19.5 km sa amihanan sa Nova Canaã Paulista.

Nova Canaã Paulista is located in Brazil
Nova Canaã Paulista
Nahimutangan sa Nova Canaã Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa durowan ug kabugangan ang palibot sa Nova Canaã Paulista.[3] Dunay mga 27 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Nova Canaã Paulista medyo gamay nga populasyon.[4] Ang klima umogon ug subtropikal.[5] Ang kasarangang giiniton 25 °C. Ang kinainitan nga bulan Oktubre, sa 28 °C, ug ang kinabugnawan Mayo, sa 21 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 1,511 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Nobiyembre, sa 221 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 1 milimetro.[7]

Nova Canaã Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
218
 
 
31
20
 
 
218
 
 
31
21
 
 
216
 
 
31
21
 
 
95
 
 
31
19
 
 
39
 
 
27
15
 
 
91
 
 
28
15
 
 
43
 
 
28
14
 
 
1
 
 
32
17
 
 
94
 
 
35
19
 
 
67
 
 
37
19
 
 
221
 
 
35
20
 
 
208
 
 
33
20
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 Nova Canaã Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 2.2 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  4. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: