Palmares Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Palmares Paulista.
Palmares Paulista
Jaguateí, Palmares
Lungsod
Ginásio de Esportes de Palmares Paulista.jpg
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Palmares Paulista
Gitas-on 510 m (1,673 ft)
Tiganos 21°04′59″S 48°48′03″W / 21.08306°S 48.80083°V / -21.08306; -48.80083
Population 10,934 gikan sa enwiki
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3455460

Lungsod ang Palmares Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Palmares Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatan-sidlakang bahin sa nasod, 600 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 510 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Palmares Paulista[saysay 1], ug adunay 10,934 ka molupyo.[3]

Ang yuta palibot sa Palmares Paulista kay kasagaran patag. Palmares Paulista nahimutang sa usa ka walog.[saysay 2] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 544 ka metro ug 1.0 km sa kasadpan sa Palmares Paulista.[saysay 3] Dunay mga 48 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Palmares Paulista medyo gamay nga populasyon.[4]. Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Catanduva, 18.8 km sa kasadpan sa Palmares Paulista.

Palmares Paulista is located in Brazil
Palmares Paulista
Nahimutangan sa Palmares Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa kaumahan ang palibot sa Palmares Paulista.[5] Ang klima umogon ug subtropikal.[6] Ang kasarangang giiniton 23 °C. Ang kinainitan nga bulan Nobiyembre, sa 26 °C, ug ang kinabugnawan Hulyo, sa 19 °C.[7] Ang kasarangang pag-ulan 1,523 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Disyembre, sa 240 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 3 milimetro.[8]

Palmares Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
205
 
 
28
19
 
 
197
 
 
27
21
 
 
172
 
 
28
19
 
 
100
 
 
29
19
 
 
80
 
 
25
14
 
 
98
 
 
25
14
 
 
29
 
 
25
13
 
 
3
 
 
30
13
 
 
90
 
 
33
16
 
 
83
 
 
34
17
 
 
227
 
 
35
18
 
 
240
 
 
29
20
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [7]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. Palmares Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 2.2 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. (gikopiya gikan sa enwiki 2015-07-17)
  4. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  5. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  6. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  7. 7.0 7.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  8. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: