Paraguaçu Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Paraguaçu Paulista.
Paraguaçu Paulista
Araguaçu, Paraguaçu, Paraguassú
Lungsod
Flag
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Paraguaçu Paulista
Gitas-on 510 m (1,673 ft)
Tiganos 22°24′46″S 50°34′33″W / 22.41278°S 50.57583°V / -22.41278; -50.57583
Population 39,120 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3455152

Lungsod ang Paraguaçu Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Paraguaçu Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatang bahin sa nasod, 800 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 510 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Paraguaçu Paulista[1], ug adunay 39,120 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Paraguaçu Paulista kay patag.[saysay 1] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 525 ka metro ug 1.0 km sa amihanan-kasadpan sa Paraguaçu Paulista.[saysay 2] Paraguaçu Paulista ang kinadak-ang lungsod sa maong dapit.

Paraguaçu Paulista is located in Brazil
Paraguaçu Paulista
Nahimutangan sa Paraguaçu Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa kabalayan ang palibot sa Paraguaçu Paulista.[3] Dunay mga 96 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Paraguaçu Paulista medyo hilabihan populasyon.[4] Ang klima umogon ug subtropikal.[5] Ang kasarangang giiniton 23 °C. Ang kinainitan nga bulan Nobiyembre, sa 26 °C, ug ang kinabugnawan Hulyo, sa 18 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 1,882 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Enero, sa 260 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 7 milimetro.[7]

Paraguaçu Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
260
 
 
28
19
 
 
178
 
 
29
20
 
 
159
 
 
30
19
 
 
214
 
 
29
19
 
 
145
 
 
24
14
 
 
180
 
 
24
14
 
 
55
 
 
24
12
 
 
7
 
 
28
14
 
 
171
 
 
30
16
 
 
112
 
 
33
17
 
 
158
 
 
34
18
 
 
241
 
 
31
19
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Paraguaçu Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  4. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: