Paulista (lungsod sa Brasil, Pernambuco, Paulista, lat -7,94, long -34,87)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Paulista.
Paulista
Lungsod
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado Pernambuco
Munisipyo Paulista
Gitas-on 20 m (66 ft)
Tiganos 7°56′27″S 34°52′23″W / 7.94083°S 34.87306°V / -7.94083; -34.87306
Population 289,971 (2012-08-03) [1]
Timezone BRT (UTC-3)
GeoNames 3392740

Lungsod ang Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Paulista ug estado sa Pernambuco, sa sidlakang bahin sa nasod, 1,700 km sa amihanan-sidlakan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 20 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Paulista[1], ug adunay 289,971 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Paulista kay patag.[saysay 1] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 66 ka metro ug 1.3 km sa amihanan-kasadpan sa Paulista.[saysay 2] Dunay mga 3,134 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Paulista may kaayo hilabihan populasyon.[3]. Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Recife, 12.6 km sa habagatan sa Paulista. Sa rehiyon palibot sa Paulista, salog sa dagat talagsaon komon.[saysay 3]

Paulista is located in Brazil
Paulista
Nahimutangan sa Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa kabalayan ang palibot sa Paulista.[4] Ang klima habagat. Ang kasarangang giiniton 24 °C. Ang kinainitan nga bulan Nobiyembre, sa 27 °C, ug ang kinabugnawan Hunyo, sa 21 °C.[5] Ang kasarangang pag-ulan 1,705 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Hulyo, sa 291 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Nobiyembre, sa 44 milimetro.[6]

Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
102
 
 
26
21
 
 
144
 
 
25
21
 
 
107
 
 
27
20
 
 
155
 
 
27
23
 
 
219
 
 
27
22
 
 
220
 
 
23
19
 
 
291
 
 
26
16
 
 
137
 
 
25
21
 
 
149
 
 
28
21
 
 
82
 
 
28
21
 
 
44
 
 
31
23
 
 
55
 
 
29
22
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [5]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Mas sulod sa 20 ka kilometro gilay-on itandi sa average nga densidad sa Yuta, sumala sa GeoNames.[1]

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. 5.0 5.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  6. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.