Paulista (munisipyo sa Brasil, Paraíba, lat -6,60, long -37,61)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Paulista.
Paulista
Munisipyo
Paulista paraiba.jpg
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado Paraíba
Gitas-on 203 m (666 ft)
Tiganos 6°35′42″S 37°36′35″W / 6.59504°S 37.60966°V / -6.59504; -37.60966
Area 577.00 km2 (223 sq mi)
Population 11,783 (2011-04-21) [1]
Density 20 / km2 (52 / sq mi)
Timezone BRT (UTC-3)
GeoNames 6319164

Munisipyo ang Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa estado sa Paraíba, sa sidlakang bahin sa nasod, 1,500 km sa amihanan-sidlakan sa Brasília ang ulohan sa nasod. Adunay 11,783 ka molupyo.[1] Naglangkob kin og 577 ka kilometro kwadrado.

Ang yuta sa Paulista patag sa amihang-kasadpan, apan sa habagatang-sidlakan nga kini mao ang kabungtoran.[saysay 1]

Mga lungsod sa Paulista:

Sa mosunod nga mga natural nga mga bahin makita sa Paulista:

Paulista is located in Brazil
Paulista
Nahimutangan sa Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa durowan ug kabugangan ang palibot sa Paulista.[3] Dunay mga 20 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Paulista may gamay nga populasyon.[4] Ang klima nga savanna.[5] Ang kasarangang giiniton 28 °C. Ang kinainitan nga bulan Oktubre, sa 34 °C, ug ang kinabugnawan Abril, sa 22 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 766 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Abril, sa 181 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 7 milimetro.[7]

Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
38
 
 
36
23
 
 
109
 
 
32
20
 
 
166
 
 
28
21
 
 
181
 
 
26
18
 
 
82
 
 
27
21
 
 
54
 
 
27
18
 
 
31
 
 
32
21
 
 
7
 
 
36
24
 
 
8
 
 
40
25
 
 
16
 
 
42
25
 
 
26
 
 
42
25
 
 
49
 
 
39
24
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2011-04-21; database download sa 2015-12-29
  2. Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  4. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: