Pedrinhas Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Pedrinhas Paulista.
Pedrinhas Paulista
Lungsod
Pedrinhas Paulista 2013-07-26 Visita a Cidade (3) (9403699420).jpg
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Pedrinhas Paulista
Gitas-on 355 m (1,165 ft)
Tiganos 22°48′54″S 50°47′38″W / 22.815°S 50.79389°V / -22.815; -50.79389
Population 2,936 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 6317913

Lungsod ang Pedrinhas Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Pedrinhas Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatang bahin sa nasod, 800 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 355 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Pedrinhas Paulista[1], ug adunay 2,936 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Pedrinhas Paulista kay patag, ug nga tinakpan sa ubos sa kasadpan.[saysay 1] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 412 ka metro ug 5.2 km sa sidlakan sa Pedrinhas Paulista.[saysay 2] Dunay mga 23 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Pedrinhas Paulista medyo gamay nga populasyon.[3]. Pedrinhas Paulista ang kinadak-ang lungsod sa maong dapit.

Pedrinhas Paulista is located in Brazil
Pedrinhas Paulista
Nahimutangan sa Pedrinhas Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa kaumahan ang palibot sa Pedrinhas Paulista.[4] Ang klima umogon ug subtropikal.[5] Ang kasarangang giiniton 22 °C. Ang kinainitan nga bulan Oktubre, sa 26 °C, ug ang kinabugnawan Hulyo, sa 16 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 1,754 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Disyembre, sa 230 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 8 milimetro.[7]

Pedrinhas Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
190
 
 
26
18
 
 
154
 
 
27
18
 
 
151
 
 
31
19
 
 
154
 
 
30
19
 
 
142
 
 
23
16
 
 
230
 
 
22
14
 
 
67
 
 
20
11
 
 
8
 
 
26
15
 
 
156
 
 
28
16
 
 
112
 
 
34
17
 
 
159
 
 
34
18
 
 
230
 
 
29
18
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Pedrinhas Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: