San Juan Evangelista (lungsod sa Mehiko, Estado de Oaxaca)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang San Juan Evangelista.
San Juan Evangelista
Lungsod
Nasod Flag of Mehiko Mehiko
Estado Estado de Oaxaca
Munisipyo San Juan Lalana
Gitas-on 446 m (1,463 ft)
Tiganos 17°27′36″N 95°50′36″W / 17.46°N 95.84333°V / 17.46; -95.84333
Population 373 (2014-04-11) [1]
Timezone CST (UTC-6)
 - summer (DST) CDT (UTC-5)
GeoNames 8865597

Lungsod ang San Juan Evangelista sa Mehiko.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa San Juan Lalana ug estado sa Estado de Oaxaca, sa habagatan-sidlakang bahin sa nasod, 400 km sa habagatan-sidlakan sa Mexico City ang ulohan sa nasod. 446 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa San Juan Evangelista[1], ug adunay 373 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa San Juan Evangelista kay lain-lain.[saysay 1] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 917 ka metro ug 2.1 km sa habagatan-kasadpan sa San Juan Evangelista.[saysay 2] Dunay mga 12 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa San Juan Evangelista may gamay nga populasyon.[3] Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang San Juan del Río, 9.5 km sa sidlakan sa San Juan Evangelista. Hapit nalukop sa durowan ug kabugangan ang palibot sa San Juan Evangelista.[4] Sa rehiyon palibot sa San Juan Evangelista, kabukiran talagsaon komon.[saysay 3]

Ang klima habagat.[5] Ang kasarangang giiniton 22 °C. Ang kinainitan nga bulan Abril, sa 26 °C, ug ang kinabugnawan Enero, sa 18 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 2,376 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Agosto, sa 475 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Pebrero, sa 19 milimetro.[7]

San Juan Evangelista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
34
 
 
23
14
 
 
19
 
 
23
20
 
 
39
 
 
27
18
 
 
45
 
 
30
21
 
 
167
 
 
29
22
 
 
397
 
 
29
19
 
 
413
 
 
26
19
 
 
475
 
 
25
17
 
 
374
 
 
25
19
 
 
267
 
 
25
19
 
 
96
 
 
23
17
 
 
52
 
 
23
14
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]
San Juan Evangelista is located in Mexico
San Juan Evangelista
Nahimutangan sa San Juan Evangelista sa Mehiko.

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Mas sulod sa 20 ka kilometro gilay-on itandi sa average nga densidad sa Yuta, sumala sa GeoNames.[1]

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 1.4 San Juan Evangelista sa Geonames.org (cc-by); post updated 2014-04-11; database download sa 2016-10-22
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.