Talaan sa mga mananaog sa tigiay sa Dagang Foundation

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search

Kini ang kompletong talaan sa mga mananaog sa tigiay sa Dagang Foundation, Inc. gikan sa tuig 1991 hangtod sa kasamtangan.

Unang hugna (1991)[usba | usba ang wikitext]

Mga maghuhukom: Edgar A. Alosbaños, Cesar Kilaton, Jr., ug Romulus G. Cabahug
Awarding: USJR Auditorium, Basak, Dakbayan sa Sugbo, Marso 1, 1991

Sugilanon[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Ang Isda sa Bulak sa Timpalan Gremer Chan Reyes
Ikaduhang Ganti "Ug Gianod Ako... Gianod sa Sulog sa Kinabuhi" Melchor U. Yburan
Ikatulong Ganti "Bugno" Oliver Flores
Unang Pinasidunggan "Kadtong Sapa sa Akong Handomanan" Alejandro Mansueto
Ikaduhang Pinasidunggan "Inahan" Rolando M. Nemis
Ikatulong Pinasidunggan "Dugo sa Uhaw nga Yuta" Gumer M. Rafanan

Balak[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Saloma sa Pakigtigi Duyog sa Nagbakhong Kalag" Rolando M. Nemis
Ikaduhang Ganti "Kalinaw" Erlando L. Majan
Ikatulong Ganti "Ang Tawo ug ang Kahadlok" Erlando L. Majan
Unang Pinasidunggan "Mga Yugto sa Kinabuhi" Melchor U. Yburan
Ikaduhang Pinasidunggan "Sa Kalunsay sa Buhing Pagtuo, Ibayaw ang Linawng Tunhay" Marcelo A. Geocallo
Ikatulong Pinasidunggan "Malumo ang Tawag sa Lingganay, Nagdahunog Kasuko sa Silot" Rogelio S. Pono

Gumalaysay[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Gubat" Marcelo A. Geocallo
Ikaduhang Ganti "Magpili Ka, Tawo: Kinabuhi O Kamatayon!" Alejandro Mansueto
Ikatulong Ganti "Angay Natong Bantayan Ang Panaghigalaay" Renato S. Pono
Unang Pinasidunggan "Kalinaw! Kalinaw! Kalinaw!" Rogelio S. Pono
Ikaduhang Pinasidunggan "Luwason Ta Ang Atong Planeta" Gumer M. Rafanan
Ikatulong Pinasidunggan "Mga Basuni sa Pag-ugmad sa Atong Pinulongan" Silverio Escabarte

Ikaduhang hugna (1992)[usba | usba ang wikitext]

Mga maghuhukom: Edgar A. Alosbaños, Cesar Kilaton, Jr., ug Romulus G. Cabahug
Awarding: DYCB Outdoor Stage, Dakbayan sa Sugbo, Abril 29, 1992

Sugilanon[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti (Walay mananaog) -
Ikaduhang Ganti (Walay mananaog) -
Ikatulong Ganti "Awit sa Antulihaw" Cristino H. dela Piedra
Unang Pinasidunggan "Ang mga Kanaway ug ang mga Sinipit" Leonilo E. Estimo
Ikaduhang Pinasidunggan "Kadtong Dalagang Higaunon nga Idlas sa Kamera" Ricardo T. Hynson

Balak[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "*Triyoleta * Bugasan sa Limalima" Melito Baclay
Ikaduhang Ganti "Dalan Padulong Sa Isla Verde" Melito Baclay
Ikatulong Ganti "Ang Akong Abaga" Ernesto D. Lariosa
Unang Pinasidunggan "Hingutas" Oliver Flores
Ikaduhang Pinasidunggan "Buhing Kahulogan sa Akong Pagbuklad Melchor U. Yburan
Ikatulong Pinasidunggan "“Si Tatay Estoy, si Nanay Mingga" Cerila G. Majan

Gumalaysay[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti (Walay mananaog) -
Ikaduhang Ganti (Walay mananaog) -
Ikatulong Ganti "Usa ka Kalibotan, Usa ka Kinabuhi, Usa ka Damgo" Melito Baclay
Unang Pinasidunggan "Mga Kinaiyang Pinoy" Gumer M. Rafanan
Ikaduhang Pinasidunggan "Ang Gagmayng mga Butang sa Kinabuhi" Erlando L. Majan
Ikatulong Pinasidunggan "Mga Utlanan" Ricardo T. Hynson

Ikatulong hugna (1993)[usba | usba ang wikitext]

Kining maong hugna nalahi sa ubang mga tuig kanus-a ang DFI nagsponsor og patigi, tungod kay ang mga sakop lamang sa DFI ang gitugotang moapil ning maong tuig.

Mga maghuhukom: Oliver Flores, Lucrecio S. Tecson, ug Sam Costanilla
Awarding: K of C Assembly Hall, San Nicolas, Dakbayan sa Sugbo, Enero 30, 1993

Sugilanon[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Lisod Pintalon ang Gugma" Ernesto A. Amatiaga
Ikaduhang Ganti "Si Undong, ang mga Adik ug Ako" Romulus G. Cabahug
Ikatulong Ganti "Unong" Romulus G. Cabahug
Unang Pinasidunggan "Sukli sa Usa ka Dako" Romulus G. Cabahug
Ikaduhang Pinasidunggan "Basura" Cesar Kilaton, Jr.
Ikatulong Pinasidunggan "Si Mirya, si Manolo ug Ako" Cesar Kilaton, Jr.

Balak[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Lantugi" Ernesto A. Amatiaga
Ikaduhang Ganti "Panday" Cesar Kilaton, Jr.
Ikatulong Ganti "Tulay" Cesar Kilaton, Jr.
Unang Pinasidunggan "Ugma Manamilit Na Ako Kanimo, Rosalinda" Beeboth H. Duetes
Ikaduhang Pinasidunggan "Domingo Bitaw Karong Adlawa" Romulus G. Cabahug
Ikatulong Pinasidunggan "Tuba" Ernesto A. Amatiaga

Gumalaysay[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Nganong Gigamit Ko ang Binisaya sa Panulat?" Cesar Kilaton, Jr.
Ikaduhang Ganti "Kinsay Mopolis sa Polis?" Romulus G. Cabahug
Ikatulong Ganti "Katahom sa Pagtigom" Romulus G. Cabahug
Unang Pinasidunggan "Limos: Sa Patay o sa Buhi?" Romulus G. Cabahug
Ikaduhang Pinasidunggan "Silot sa Kamatayon: Usa ka Gugma?" Ernesto A. Amatiaga
Ikatulong Pinasidunggan "Makadaot Ba ang Kabalaka?" Justiniano Navarro

Ikaupat nga hugna (2001)[usba | usba ang wikitext]

Mga maghuhukom: Cesar Kilaton, Jr., Ernesto A. Amatiaga, Uriel Vallecera, ug Fred F. Monternel
Awarding: Baseline Restaurant, Dakbayan sa Sugbo, Agosto 25, 2001

Sugilanon[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Buhi ang Dugo sa Mendiola" Marcelo A. Geocallo
Ikaduhang Ganti "Ug Nalumos Ako" Marcelo A. Geocallo
Ikatulong Ganti "Hunat sa Kinabuhi" Genaro E. Tanudtanud
Unang Pinasidunggan "Linaw-oy nga Udlot sa Kamote" Alejandro Mansueto
Ikaduhang Pinasidunggan "Ngano Man, Mama? Ngano?" Melchor U. Yburan
Ikatulong Pinasidunggan "Hagit" Oliver Flores

Balak[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Idlas nga Salampati" Marcelo A. Geocallo
Ikaduhang Ganti "Basura" Anito Beronilla
Ikatulong Ganti "Karong Gabhiona Sulaton Ko ang Balak sa Katahoman" Melchor U. Yburan
Unang Pinasidunggan "“Kadtong Pagsum-ok Ko sa Katunggan aron Manginhas" Edgar S. Godin
Ikaduhang Pinasidunggan "Awiti Kog Kinaraan" Lamberto G. Ceballos
Ikatulong Pinasidunggan "Kini Maoy Halad Ko sa Giamuma Kong Parnaso" Melchor U. Yburan

Ikalimang hugna (2002)[usba | usba ang wikitext]

Mga maghuhukom: Cesar Kilaton, Jr., Uriel Vallecera, ug Rudiric S. Rizon, M.D.
Awarding: Sacred Heart Social Center, Dalan D. Jakosalem, Dakbayan sa Sugbo, Disyembre 14, 2002

Sugilanon[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Kon Dili na Manugpa ang mga Langgam" Ernesto D. Lariosa
Ikaduhang Ganti "Sulog sa Lilo" Marcelo A. Geocallo
Ikatulong Ganti "Ang mga Sala ni Biboy" Erlando L. Majan
Unang Pinasidunggan "Sa mga Mata sa Iring" Marcelo A. Geocallo
Ikaduhang Pinasidunggan "Didto sa Dapit nga Ilang Adtoan" Mario C. Batausa
Ikatulong Pinasidunggan "Ang Dapit nga Alang Kaniya" Oliver Flores

Balak[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Karon Na, Ayaw Unya-unyaa" Gumer M. Rafanan
Ikaduhang Ganti "Pultahan" Melchor U. Yburan
Ikatulong Ganti "Unsay Akong Ikompesal?" Myke Obenieta
Unang Pinasidunggan "Panaw sa Hunahuna" Marcelo A. Geocallo
Ikaduhang Pinasidunggan "Kakha-Tuka" Melchor U. Yburan
Ikatulong Pinasidunggan "Kinabuhi" Erlando L. Majan

Ikaunom nga hugna (2004)[usba | usba ang wikitext]

Mga maghuhukom: Cesar Kilaton, Jr., Richel Dorotan, ug Uriel Vallecera
Awarding: Sacred Heart Center, Dakbayan sa Sugbo, Mayo 29, 2004

Sugilanon[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Dili Hugaw ang Tanang Sagbot" Mario C. Batausa
Ikaduhang Ganti Sa Dihang Natukas ang Tabil sa Kangitngit" Celestino P. Sidon
Ikatulong Ganti Unos" Eleazar T. Acampado
Unang Pinasidunggan "Mga Esena sa Pangandoy Uban sa Nagkasumpaki nga mga Mithi" Oliver Flores
Ikaduhang Pinasidunggan "Maayong Pag-abot, G.I. Joe" Marcelo A. Geocallo

Balak[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Sa Colon Walay Naminaw sa Magwawali
Samtang Nagkaduol ang Orasyon"
Myke Obenieta
Ikaduhang Ganti Karaang Pako" Ernesto D. Lariosa
Ikatulong Ganti "Pahimangno sa Biyahero Ngadto sa
Bisdak nga Magbabalak sa Iyang Pagbiya sa Banika"
Myke Obenieta
Unang Pinasidunggan "Biyahe" Joshua Cabrera
Ikaduhang Pinasidunggan Ang Pagtugkad sa Sugbo Dili Lamat" Marcelo A. Geocallo

Gumalaysay[usba | usba ang wikitext]

Dapit Mananaog Tagsulat
Unang Ganti "Si Junior, Tua Na" Melchor U. Yburan
Ikaduhang Ganti "Ang mga Sagbot sa Yuta" Anito Beronilla
Ikatulong Ganti "Kakha-Tuka" Anito Beronilla
Unang Pinasidunggan "Ang Kuwarta ug ang Tawo" Eleazar T. Acampado
Ikaduhang Pinasidunggan "Ilawom sa Landong sa Kahoy" Marcelo A. Geocallo