Tala sa mga pulong sa Sinugboanong gikan sa ubang pinulongan

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search

Ania ang mga pulong nga gikan sa pinulongang Kinatsila nga gigamit kun gihulman sa mga ubang pinulongan:

Kinatsila[usba | usba ang wikitext]

Sinugboanon Kinatsila
abandonár abandonar
ábri abrí (vos)
áhos ajos
aktíbo activo
alégre alegre
kánse alcance
amígo/amíga amigo/amiga
ántes antes
apelyído apellido
arkilár alquila
armádo armado
armáryo armario
árte arte
artikuló artículo
otokrátik autocrático
otomátik automático
báka vaca
bakúna vacuna
bála bala
balór valor
bánda banda
bángko banco
baráto barato
bárko barco
báse base
báso vaso
básta basta
biyograpíya biografía
benepísyo beneficio
bintánà ventana
bírhen virgen
bísti vestí (vos)
bísyo vicio
bóla bola
bómba bomba
botár votar
botélya botella
brutál brutal
búlsa bolsa
demónyo demonio
densidád densidad
desidír decidir
diktadór dictador
diplomásya diplomacia
drítśo derecho
diskánso descanso
diyalékto dialecto
Diyós Dios
ebidénsya evidencia
edád edad
editoryál editorial
ekonomíya economía
ehémplo ejemplo
embaháda embajada
emperadór emperador
iskúyla escuela
espáda espada
estádo estado
istruktúra estructura
pederalísmo federalismo
gásto gasto
gobyérno gobierno
grábe grave
grúpo grupo
gwápo/gwápa guapo/guapa
gústo gusto
hépe jefe
heyográpiya geografía
higánte gigante
olmígas hormigas
huwés juez
imbénto invento
impéryo imperio
impórmasyón información
importánte importante
imprastruktúra infraestructura
inisyál inicial
inosénte inocente
inskripsyón inscripción
istórya historia
kabáyò / kabayô / kabályo caballo
káda cada
kalendáryo calendario
kalidád calidad
karsáda calzada
kálye calle
kampánya campaña
kámpo campo
kanéla canela
kapitán capitán
karaktér carácter
kárne carne
karwáhe carruaje
káso caso
kategóriya categoría
kerída querida
klíma clima
kodigó código
koléhiyó colegio
kompléto completo
kompiyénsa confianza
komyunidád comunidad
komyunikasyón comunicación
kondisyón condición
konsehál concejal
kontribusyón contribución
kordéro / karnéro cordero
Koreyáno coreano
koréyo correo
kúlto culto
kumústa ¡cómo está?
kutśára cuchara
kutśílyo cuchillo
kwárta cuarta
láta lata
líbre libre
líbro libro
líder líder
líga liga
listahán lista
litráto retrato
lítśon lechón
lóbo lobo
lokál local
lúhò lujo
lugár lugar
mácho macho
mápa mapa
mansánas manzanas
matématiká matemática
médya media
milágro milagro
militár militar
menór-de-edád menor de edad
minúto minuto
modérno moderno
méntras mientras
nomádik nomádico
nórmal normal
notísya noticia
numeró número
okupár ocupa
opinyón opinión
opisyál oficial
óras horas
ortograpíya ortografía
paboríto favorito
pamílya familia
pára para
párì / paré padre
partído partido
paryénte pariente
pasádo pasado
pasáhe pasaje
pasahéro pasajero
pasár pasar
pásas pasas
pasyénte paciente
patátas patatas
pelikulá película
peró pero
píldi pierde
pilosopíya filosofía
pírmi firme
pétśa fecha
písta fiesta
plantílya plantilla
pláta plata
pláwta flauta
pléte flete
póbre pobre
polís policía
politiká política
pórma forma
pormál formal
portahæn puerta
priyoridád prioridad
presidénte presidente
présyo precio
presyón presión
pribádo privado
probínsya provincia
prodúktib productivo
propesíya profecía
propéta profeta
prográma programa
propesyonál profesional
protagonísta protagonista
proyékto proyecto
púnta punta
pusíl fúsil
pwérsa fuerza
pwésto puesto
púyde puede
pwérte fuerte
rása raza
ráyos rayos
regálo regalo
réhas rejas
reklámo reklamo
reperánsya referencia
rehístro registro
rehiyón región
repúbliká república
resúlta resulta
ríple rifle
rénta renta
rísgo riesgo
rónda ronda
rósas rosa
rúska rosca
salída salida
sigón según
segúndo segundo
sélda celda
semána semana
Semítikó semítico
senádo senado
sensílyo sencillo
séntro centro
sibilisasyón civilización
sigarílyo cigarillo
síge sigue
síglo siglo
sigúro seguro
simbólik simbólico
simboló símbolo
símple simple
siné cine
sirádo cerrado
sistéma sistema
syénsya ciencia
syudád ciudad
estratehikó estratégico
subúrno soborno
súmatotál suma total
supisiyénte suficiente
sús Jesús
suspénso suspenso
swérte suerte
teknolohíya tecnología
teritóryo territorio
témplo templo
tinidór tenedor
trabáho trabajo
tradisyonál tradicional
tríbo tribú
tśéke cheque
tokár tocar
túmba tumbá (vos)
úbas uva(s)
unipórme uniforme

Mga adlaw sa semana[usba | usba ang wikitext]

Sinugboanon Kinatsila
Domínggo domingo
Lúnes lunes
Mártes martes
Myerkolés miércoles
Húybes jueves
Byérnes viernes
Sabadó sábado

Mga bulan[usba | usba ang wikitext]

Sinugboanon Kinatsila
Enéro enero
Pebréro febrero
Márso marzo
Ábril abril
Máyo mayo
Húnyo junio
Húlyo julio
Agósto agosto
Setyímbre septiembre
Októbre octubre
Nobyémbre noviembre
Disyémbre diciembre

Mga lugar[usba | usba ang wikitext]

Sinugboanon Kinatsila
Alemánya Alemania
Estádos Unídos Estados Unidos
Hapón Japón
Pilipínas Filipinas
Pránsya Francia
Arhentína Argentina
Rúsya Rusia

Mga numero[usba | usba ang wikitext]

Sinugboanon Kinatsila
báynte veinte
disinúybe diecinueve
disiótśo dieciocho
disisáis dieciseis
disisyéte diecisiete
dos dos
dóse doce
dyes diez
katórse catorce
kínse quince
kwarénta cuarenta
kwátro cuatro
míl mil
nobénta noventa
núybe nueve
ónse once
otśénta ochenta
ótśo ocho
sáis seis
saysénta sesenta
seténta setenta
síngko cinco
singkwénta cincuenta
síro cero
syén cien
syéte siete
tráynta treinta
tres tres
trése trece
úno uno

Iningles[usba | usba ang wikitext]

Sinugboanon Iningles
basketbol basketball
bolpen ballpen
bwisit bullshit
dyip jeepney
esteyk steak
klik click
taksi taxi
traysikol tricycle