Bragança Paulista (kapital sa munisipyo)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Bragança Paulista.
Bragança Paulista
Bragança, Baragança
Kapital sa munisipyo
Brag1.jpg
Flag
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Bragança Paulista
Gitas-on 831 m (2,726 ft)
Tiganos 22°57′10″S 46°32′39″W / 22.9527°S 46.54418°V / -22.9527; -46.54418
Population 125,096 (2015-06-20) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3469092

Kapital sa munisipyo ang Bragança Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Bragança Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatan-sidlakang bahin sa nasod, 800 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 831 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Bragança Paulista[1], ug adunay 125,096 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Bragança Paulista kay kabungtoran sa habagatan, apan sa amihanan nga kini mao ang patag.[saysay 1] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 997 ka metro ug 2.7 km sa kasadpan sa Bragança Paulista.[saysay 2] Dunay mga 179 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Bragança Paulista medyo hilabihan populasyon.[3]. Bragança Paulista ang kinadak-ang lungsod sa maong dapit.

Bragança Paulista is located in Brazil
Bragança Paulista
Nahimutangan sa Bragança Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa kaumahan ang palibot sa Bragança Paulista.[4] Ang klima tropikal sa ibabwan.[5] Ang kasarangang giiniton 19 °C. Ang kinainitan nga bulan Pebrero, sa 22 °C, ug ang kinabugnawan Hulyo, sa 16 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 1,799 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Enero, sa 295 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 29 milimetro.[7]

Bragança Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
295
 
 
25
16
 
 
256
 
 
26
18
 
 
204
 
 
26
17
 
 
137
 
 
24
16
 
 
70
 
 
21
13
 
 
130
 
 
21
13
 
 
68
 
 
21
12
 
 
29
 
 
24
13
 
 
65
 
 
25
13
 
 
109
 
 
27
13
 
 
169
 
 
27
14
 
 
268
 
 
26
14
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Bragança Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2015-06-20; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: