Elista (kapital sa lalawigan)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Elista.
Elista (Элст балһсн)
Stepnoy, Stepnoi, Elist
Kapital sa lalawigan
Chess Set in Elista.jpg
Flag
Opisyal nga ngaran: Элиста
Nasod Flag of Rusya Rusya
Lalawigan Kalmykiya
Gitas-on 94 m (308 ft)
Tiganos 46°18′28″N 44°15′21″E / 46.30778°N 44.25583°Ö / 46.30778; 44.25583
Population 106,971 (2012-01-17) [1]
Timezone GST (UTC+4)
Postal code 358000–358014
GeoNames 563514
IATA ESL

Kapital sa lalawigan ang Elista (Rinuso: Элиста) sa Rusya.[1] Nahimutang ni sa lalawigan sa Kalmykiya, sa kasadpang bahin sa nasod, 1,100 km sa habagatan sa Moscow ang ulohan sa nasod. 94 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Elista[saysay 1], ug adunay 106,971 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Elista kay kasagaran patag. Elista nahimutang sa usa ka walog.[saysay 2] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 182 ka metro ug 2.8 km sa amihanan sa Elista.[saysay 3] Dunay mga 3 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Elista may kaayo gamay nga populasyon.[3] Elista ang kinadak-ang lungsod sa maong dapit. Hapit nalukop sa kasagbotan ang palibot sa Elista.[4] Sa rehiyon palibot sa Elista, mga walog talagsaon komon.[saysay 4]

Ang klima klima sa kontinente.[5] Ang kasarangang giiniton 11 °C. Ang kinainitan nga bulan Hulyo, sa 30 °C, ug ang kinabugnawan Enero, sa -9 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 487 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Marso, sa 61 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Nobiyembre, sa 20 milimetro.[7]

Elista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
51
 
 
−7
−11
 
 
36
 
 
−1
−9
 
 
61
 
 
11
−3
 
 
26
 
 
18
3
 
 
27
 
 
28
10
 
 
48
 
 
34
15
 
 
44
 
 
40
19
 
 
47
 
 
40
18
 
 
59
 
 
30
11
 
 
22
 
 
19
4
 
 
20
 
 
7
−2
 
 
45
 
 
−2
−8
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]
Elista is located in Russia
Elista
Nahimutangan sa Elista sa Rusya.

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  3. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  4. Mas sulod sa 20 ka kilometro gilay-on itandi sa average nga densidad sa Yuta, sumala sa GeoNames.[1]

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Elista sa Geonames.org (cc-by); post updated 2012-01-17; database download sa 2017-01-07
  2. 2.0 2.1 2.2 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.

Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: