Patrocínio Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Patrocínio Paulista.
Patrocínio Paulista
Patrocinio do Sapucahy, Patrocínio do Sapucaí
Lungsod
Flag
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Patrocínio Paulista
Gitas-on 737 m (2,418 ft)
Tiganos 20°38′22″S 47°16′54″W / 20.63944°S 47.28167°V / -20.63944; -47.28167
Population 13,002 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3454761
3454760

Lungsod ang Patrocínio Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Patrocínio Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatan-sidlakang bahin sa nasod, 500 km sa habagatan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 737 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Patrocínio Paulista[1], ug adunay 13,002 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Patrocínio Paulista kay patag sa habagatang-sidlakan, apan sa amihang-kasadpan nga kini mao ang kabungtoran. Patrocínio Paulista nahimutang sa usa ka walog.[saysay 1] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 815 ka metro ug 1.2 km sa sidlakan sa Patrocínio Paulista.[saysay 2] Dunay mga 31 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Patrocínio Paulista medyo gamay nga populasyon.[3]. Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Franca, 16.7 km sa amihanan-kasadpan sa Patrocínio Paulista.

Patrocínio Paulista is located in Brazil
Patrocínio Paulista
Nahimutangan sa Patrocínio Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa durowan ug kabugangan ang palibot sa Patrocínio Paulista.[4] Ang kasarangang giiniton 22 °C. Ang kinainitan nga bulan Oktubre, sa 24 °C, ug ang kinabugnawan Hunyo, sa 18 °C.[5] Ang kasarangang pag-ulan 1,775 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Enero, sa 305 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 6 milimetro.[6]

Patrocínio Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
305
 
 
27
17
 
 
210
 
 
27
18
 
 
221
 
 
28
18
 
 
127
 
 
27
16
 
 
64
 
 
26
13
 
 
85
 
 
25
12
 
 
47
 
 
26
11
 
 
6
 
 
30
15
 
 
96
 
 
33
14
 
 
95
 
 
33
16
 
 
240
 
 
30
17
 
 
277
 
 
28
17
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [5]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Patrocínio Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  4. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  5. 5.0 5.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  6. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: