Tupi Paulista (lungsod)

Gikan sa Wikipedia, ang gawasnong ensiklopedya
Jump to navigation Jump to search
Alang sa ubang mga dapit sa mao gihapon nga ngalan, tan-awa ang Tupi Paulista.
Tupi Paulista
Gracianópolis, Tupi
Lungsod
Colorindo o céu.jpg
Nasod Flag of Brasil Brasil
Estado São Paulo
Munisipyo Tupi Paulista
Gitas-on 383 m (1,257 ft)
Tiganos 21°22′52″S 51°34′14″W / 21.38111°S 51.57056°V / -21.38111; -51.57056
Population 10,877 (2012-08-03) [1]
Timezone FNT (UTC-2)
 - summer (DST) AMST (UTC-3)
GeoNames 3445922
6322633

Lungsod ang Tupi Paulista sa Brasil.[1] Nahimutang ni sa munisipyo sa Tupi Paulista ug estado sa São Paulo, sa habagatang bahin sa nasod, 700 km sa habagatan-kasadpan sa Brasília ang ulohan sa nasod. 383 metros ibabaw sa dagat kahaboga ang nahimutangan sa Tupi Paulista[1], ug adunay 10,877 ka molupyo.[1]

Ang yuta palibot sa Tupi Paulista kay patag.[saysay 1] Ang kinahabogang dapit sa palibot dunay gihabogon nga 413 ka metro ug 1.0 km sa kasadpan sa Tupi Paulista.[saysay 2] Ang kinadul-ang mas dakong lungsod mao ang Dracena, 11.9 km sa habagatan sa Tupi Paulista.

Tupi Paulista is located in Brazil
Tupi Paulista
Nahimutangan sa Tupi Paulista sa Brasil.

Hapit nalukop sa kasagbotan ang palibot sa Tupi Paulista.[3] Dunay mga 62 ka tawo kada kilometro kwadrado sa palibot sa Tupi Paulista medyo hilabihan populasyon.[4] Ang klima umogon ug subtropikal.[5] Ang kasarangang giiniton 24 °C. Ang kinainitan nga bulan Nobiyembre, sa 27 °C, ug ang kinabugnawan Hulyo, sa 20 °C.[6] Ang kasarangang pag-ulan 1,469 milimetro matag tuig. Ang kinabasaan nga bulan Disyembre, sa 215 milimetro nga ulan, ug ang kinaugahan Agosto, sa 3 milimetro.[7]

Tupi Paulista
GRAP SA KLIMA (Giya)
JFMAMJJASOND
 
 
171
 
 
31
21
 
 
164
 
 
29
21
 
 
158
 
 
30
21
 
 
95
 
 
30
20
 
 
79
 
 
26
16
 
 
141
 
 
26
15
 
 
49
 
 
25
14
 
 
3
 
 
31
17
 
 
175
 
 
33
17
 
 
74
 
 
34
19
 
 
144
 
 
34
20
 
 
215
 
 
32
20
Kasarangang talay sa kainiton (°C)
Kadaghanon sa ulan (mm)
Tinubdan: [6]

Saysay[usba | usba ang wikitext]

  1. Kalkulado gikan sa pakigbingkil sa tanan nga gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas, sa sulod sa 10 ka kilometro radius.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.
  2. Kalkulado gikan sa gitas-on data (DEM 3") gikan sa Viewfinder Panoramas.[2] Ang bug-os nga algoritmo anaa dinhi.

Ang mga gi basihan niini[usba | usba ang wikitext]

  1. 1.0 1.1 1.2 1.3 Tupi Paulista sa GeoNames.Org (cc-by); post updated 2012-08-03; database download sa 2015-12-29
  2. 2.0 2.1 Viewfinder Panoramas Digital elevation Model (2015-06-21).
  3. NASA Earth Observations: Land Cover Classification. NASA/MODIS.
  4. NASA Earth Observations: Population Density. NASA/SEDAC.
  5. Peel, M C; Finlayson, B L. "Updated world map of the Köppen-Geiger climate classification". Hydrology and Earth System Sciences 11: 1633-1644. doi:10.5194/hess-11-1633-2007, http://www.hydrol-earth-syst-sci.net/11/1633/2007/hess-11-1633-2007.html. Gikuha sa 30 Enero 2016. 
  6. 6.0 6.1 NASA Earth Observations Data Set Index. NASA.
  7. NASA Earth Observations: Rainfall (1 month - TRMM). NASA/Tropical Rainfall Monitoring Mission.


Gikan sa gawas nga tinubdan[usba | usba ang wikitext]

Commons-logo.svg
Ang Wikimedia Commons may mga payl nga may kalabotan sa: